​​Het eerste weekend van juni staat traditiegetrouw in het teken van de kermis. Dit jaar had het een speciaal tintje. Het kermisweekend stond namelijk in teken van ’t Glashoes, met een knipoog naar het nieuwe gemeentehuis in Tubbergen: ‘Ons Glashoes kost geen 11 miljoen’. Met ’t Glashoes wilde de Activiteiten Vereniging Geesteren (AVG) weer een grote actie houden samen met alle verenigingen in Geesteren om de saamhorigheid te vergroten. Hieraan deden 24 verenigingen mee. De opbrengsten van de grote actie kwamen ten goede van de deelnemende verenigingen. Er werd maar liefst (meer dan) €100.000,- opgehaald!

Op vrijdagmiddag startte het programma met een seniorenbingo. Vervolgens opende de kermis om 15.00 uur en om 16.00 uur begon het traditionele bedrijvenuurtje. Tevens was om 16.00 uur de opening van ’t Glashoes waarbij vele verenigingen aanwezig waren. De eer was aan DJ Jan Leus om zijn nummer ‘Sailing Home’ live te zingen in ’t Glashoes. Ook begonnen diverse verenigingen geld in te zamelen middels verschillende activiteiten die zij zelf georganiseerd hadden. De mensen bleven tot in de late uurtjes hangen om te genieten van de band ‘Q5 New Style’.

Zaterdagochtend was de jaarlijkse rommelmarkt waar velen een bezoek aan hebben gebracht. Ondertussen werden er diverse lekkernijen door verschillende verenigingen verkocht. De kinderen konden meedoen aan een vossenjacht. ’s Middags waren er diverse balspelletjes en wederom de succesvolle kinderbingo. Daarnaast kon men raden wie de mystery guest was die over de kermis liep. Zo werd er op veel verschillende manieren geld ingezameld. De avond werd feestend afgesloten met een spectaculair optreden van The Euros.

Zondagochtend was om 11.00 uur het dorpsontbijt. Met ruim 300 ontbijtende mensen was een groot gedeelte van de Dorpsstraat en het gehele Kottinkplein bezet. Kinderen konden zich ondertussen laten schminken en weer meedoen aan diverse spelletjes. ’s Middags was het de beurt aan de kampioenen van het afgelopen jaar om het podium te betreden en een applaus in ontvangst te nemen van het publiek. Om 16.00 uur sloot ’t Glashoes op spectaculaire wijze en aansluitend was de veiling waarvoor de veilingstukken door de verenigingen waren aangeboden.

Geesteren kan terugkijken op een meer dan zeer geslaagd weekend!