Zaterdag 27 april organiseerde de Activiteiten Vereniging Geesteren (AVG) diverse activiteiten in het kader van Koningsdag.

De dag startte om 10.30 uur met het traditionele vlag hijsen onder de muzikale begeleiding van St. Caecilia. Daarna stroomde Café Zaal Kottink vol met hongerige mensen voor de uitgebreide Koningsbrunch. Maar liefst 350 personen hadden zich hiervoor opgegeven, met leeftijd variërend van jong (0,5 jaar) tot oud (92 jaar). De Geesterense inwoners (Annie Rikhof-Busscher en Henk Linneman) die de voorafgaande dag benoemd waren tot lid in de Orde van Oranje-Nassau, ofwel het traditionele lintje hebben ontvangen, waren uitgenodigd als eregasten. Aansluitend aan de brunch was er een goed bezochte seniorenbingo. Hierbij vielen uiteraard mooie prijzen te winnen. 

De traditionele familiefietstocht behoorde ook weer tot een van de Koningsdagactiviteiten. Vanaf 12.30 uur kon men starten bij Café Zaal Kottink. De fietstocht van ongeveer 20 kilometer bracht de deelnemers langs mooie plekjes in de gemeente Tubbergen en eindigde weer bij Café Zaal Kottink. De kinderen konden zich daar heerlijk uitleven op de aanwezige springkussens en/of zich mooi laten schminken. 

De AVG kijkt terug op een zeer succesvolle Koningsdag en gaat verder met de organisatie van de gemeentelijke dodenherdenking op 4 mei en het kermisweekend wat plaatsvindt op 31 mei, 1 en 2 juni.